Hvorfor kunstlegepladser?

De fleste større byer i norden har offentlige legpladser. Legepladserne benyttes hele året - i dagtimerne hovedsalig af institutioner og om eftermiddagen af børnefamilier. Legepladserne passeres af mange mennesker og er derfor en del af mange menneskers oplevelse af byen.

Variation giver en by identitet, inviterer til mangfoldighed og giver de mennesker der bor i byen et tilhørsforhold. Det er her kunstlegepladserne kommer ind i billedet, de kan nemlig medvirke til at skabe variation - udover at udfordre det legende barn på en ny måde. Kunstnere tænker utraditionelt, og lader sig ikke begrænse af en legepladstradition, sikkerhedregler og andre udfordringer. Dog skal det nævnes, at kunstlegepladserne sikkerhedsgodkendes på samme måde som en traditionel legeplads.

 

Kunstlegepladsens legeværdi

Kunstlegepladser tilbyder i princippet den samme leg som alle andre legepladser. Det der er særligt ved dem er, at de er unikke og mange gange har en anden udformning end en traditionel legeplads. I modsætning til mange konventionelle legepladser, vil det stimulere børns leg at opholde sig i en ramme, de ikke har set før.  

Det er svært at svare på, hvad den gode leg er for et barn. Børn er forskellige, og det bør legepladser også være. På den måde sikrer man, at der er byrum for alle - og tilmed at der er mulighed for at veksle mellem forskellige byrum afhængig af behov. Nogle legepladser udfordrer motorikken, nogle stimulerer sproget og andre legepladser får fantasien og legen til at blomstre på en særlig måde.

 

 

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk